top of page

Οδικός χάρτης για την δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης - Συνεργασία Υπ. Οικ. με ΕΥ



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών (MoF), διερευνά τη δυνατότητα σύστασης Εθνικού Οργανισμού Προώθησης (NPA) με σκοπό την παροχή χρηματοδότησης σε ΜΜΕ, αυτοαπασχολούμενους και νεοσύστατες επιχειρήσεις.


Μετά από δημόσιο διαγωνισμό, η EC ανέθεσε στην Ernst & Young (EY) τη διεξαγωγή μελέτης σχετικά με αυτό το θέμα. Βασικό στοιχείο του έργου είναι η αξιολόγηση της πρόσβασης των επιλέξιμων αντισυμβαλλομένων στη χρηματοδότηση και ο εντοπισμός των χρηματοδοτικών κενών στην αγορά.


Στο πλαίσιο αυτό, η EY θα διεξάγει συνεντεύξεις με διάφορους επαγγελματικούς φορείς και άλλες οργανωμένες ενώσεις και συνδέσμους για να λάβει την άποψη τους σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιλέξιμοι αντισυμβαλλόμενοι όταν αναζητούν χρηματοδότηση.


Ο Σύνδεσμος μας έχει ήδη λάβει μέρος σε σχετικές συναντήσεις με την ΕΥ και τους έχει ενημερώσει για τις ανάγκες που έχουν σήμερα τα γυμναστήρια και που θα μπορούσαν να βοηθηθούν από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.


Οι κυριότερες ανάγκες των γυμναστηρίων σήμερα αναφέρονται στις 3 πιο κάτω βασικές κατηγορίες:

  1. συντήρηση - εξοπλισμού, κτιριακά

  2. αναβάθμιση - εξοπλισμού, τεχνολογίας, ενεργειακή απόδοση

  3. παροχή υπηρεσιών - εκπαίδευση, προσλήψεις προσωπικού, έρευνα και καινοτομία, συμβουλευτικές (business, financial), λογιστικά, δικηγορικά, marketing

Το project βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Αφού ολοκληρωθούν οι πρώτες συναντήσεις, θα προχωρήσουν σε αξιολόγηση και θα δώσουν εισηγήσεις στο Υπ Οικ. με στόχο να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης με διαφάνεια και να γίνει η διαδικασία χρηματοδότησης ευκολότερη.

Για ότι άλλο νεότερο προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους.



7 views0 comments
bottom of page